LOS ANGELES – Filmdistributeur 20th Century Fox heeft een sequel aangekondigd op het succesvolle historische drama Twelve Years A Slave. Opmerkelijk, de film over zwarte slaven krijgt een blanke hoofdrolspeler: Brad Pitt.
Pitt produceerde Twelve Years A Slave en nam ook de honneurs voor de film waar op de Oscar-uitreiking. “In die film werd Solomon Northup, een vrije Amerikaanse man met Afrikaanse roots, door malafide personen gedrogeerd en verkocht als slaaf. De rol werd schitterend vertolkt door de zwarte acteur Chiwetel Umeadi Ejiofor. En zo hoorde het toen, in 2013, ook”, verklaarde Pitt tijdens de aankondiging.
Maar sindsdien broeide er iets in Hollywood. “Nu de producers van Bond 25 aangegeven hebben dat de übermannelijke en -blanke James Bond voor hen perfect vertolkt kan worden door een zwarte vrouw (Captain Marvel-actrice Lashana Lynch, nvdr.), is het duidelijk dat casten op ras of gender eigenlijk niet meer van deze tijd is. En dus dacht ik: die rol van Solomon Northup, een man op een kruistocht voor persoonlijke rechtvaardigheid in een fundamenteel onrechtvaardige wereld, dat is echt op het lijf geschreven van een rijke, blanke vijftiger zoals ik”, aldus Brad Pitt.
Twelve Seconds A Slave
De sequel zal Twelve Seconds A Slave heten en beginnen met een hartverscheurende scène waarin Pitt vernederd, beschimpt en geslagen wordt omdat hij verkeerdelijk aanzien wordt voor een zwarte. Nadat het misverstand is opgehelderd bouwt hij een succesvolle katoenplantage uit en focust het verdere verloop van de film vooral op de moeilijkheden die hij als vrij, Amerikaans staatsburger ondervindt om zijn negerslaven in het gareel te laten lopen.
Twelve Seconds A slave komt in 2020 in de bioscoop.
Het is verontrustend dat in de Vlaamse pers het n-woord nog steeds schaamteloos gebruikt wordt en dat terwijl er voldoende alternatieven zijn zoals zoetigheid, lekkernij, snoepje, …
Er is weer een boot met snoepjes gekapseisd op de middellandse zee.
se vorte paljas
Als je die dingen meemaakt als blanke, kun je tot nog toe geen appel doen op racisme. Gelukkig is die tijd nu voorbij.